راضیه جلیلپور: چرا درباره حضور مربی مرد در تیم کاراته بانوان شفافسازی نمیشود؟/رفتار ناشیانه در برگزاری انتخابی را تصمیم سرمربی بانوان نمیدانم
راضیه جلیلپور در خصوص برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی کاراته اظهار داشت: وضعیت فدراسیون کاراته بحرانی است و هیچ تفویض اختیاری به کسانی که در مدیریت عملیاتی، میانی و حتی سطوح بالا هستند، داده نمیشود. طبق شناختی که از کادرفنی تیم ملی بانوان دارم و سالیان سال با این نفرات نیز سابقه همکاری و دوستی داشتم، نمیتوانم چنین رفتار ناشیانهای برای برگزاری رقابت انتخابی تیم ملی را تنها در دو وزن بپذیرم و این را تصمیم سرمربی تیم ملی بانوان نمیدانم.
وی تصریح کرد: در رده بزرگسالان باید خیلی دید ما حرفهایتر باشد و همه اتفاقات دو سال و نیم اخیر را بررسی و آنالیز کنیم. اینکه گفته میشود در برخی اوزان از نفرات دیگری نیز خواسته شده در اردو حاضر شوند و آنها این دعوت را نپذیرفتند، توجیه است. حتی در صورت درستی این موضوع باید از نفرات سوم و چهارم دعوت میکردیم در اردوی تیم ملی حاضر شوند و مسابقات انتخابی را بدون حرف و حدیثی برگزار میکردیم. این همه بازیکن در کاراته بانوان ایران حضور دارند که خسته از تمرینات منتظر فرصتی برای خودنمایی هستند. حتی اگر این نفرات از سطح فنی پایینتری برخوردار هستند و در انتخابی نیز مغلوب میشدند باید در انتخابی شرکت میکردند تا با انگیزه بیشتر برای ارتقای سطح فنی خود تلاش کنند. نباید درهای تیم ملی را به روی بازیکنان ببندیم و برای حضور در تیم ملی مافیا تشکیل دهیم.
مربی پیشین تیمهای رده پایه کاراته خاطرنشان کرد: چرا باید از مربیانی که سالها در کاراته حضور نداشتند و در استانهای خود در سمتهای دیگر مشغول به فعالیت بودند بعد از برکناری از پستهای خود، مجددا در تیم ملی استفاده کنیم. در کاراته ایران مربیان خانم بسیار توانمندی هستند که به طور پیوسته با کاراته در ارتباطند. حتی خود سرمربی تیم ملی بانوان از لحاظ توانایی و علم تمرینی در جایگاهی قرار دارد که به تنهایی تیم ملی بانوان را اداره کند.
جلیلپور در خصوص اینکه چرا ستاره موسوی در شرایطی که از اختیار کافی برای تصمیمگیری در تیم ملی بانوان برخوردار نیست، همچنان حاضر به همکاری با تیم ملی است، گفت: در این خصوص خود سرمربی تیم ملی بانوان باید صحبت و از حقش دفاع کند. او باید به طور شفاف پاسخگوی انتقادات و اتفاق مبهم اخیر انتخابی تیم ملی باشد. باید به طور شفاف اعلام شود که چرا در برخی اوزان تنها یک بازیکن در اردوی تیم ملی حضور داشته و توضیح داده شود آیا فراخوانی برای حضور چند بازیکن در یک وزن صورت گرفته است. همچنین باید قبل از انتخابی گفته میشد اگر یک بازیکن بدون انتخابی به عضویت تیم ملی درآمده به چه دلیلی بوده است.
وی که دکترای مدیریت راهبردی سازمانهای ورزشی دارد و مدرس دانشگاه است در خصوص اینکه گفته میشود مربی مرد در تصمیمات تیم ملی بانوان نقش برجستهای دارد، گفت: متاسفانه اخیرا متوجه شدم که افرادی که در حال حاضر در تیم ملی و حوزه بانوان فدراسیون سمت دارند هیچ کدام در اردوی اخیر تیم ملی در شمال کشور حضور نداشتند. سرپرست, نایب رئیس بانوان و مربی تیم در اردوی شمال حضور نداشتند و شنیدم سرمربی تیم ملی بانوان نیز یک روز در اردو حضور نداشته که باید خود او در این زمینه پاسخگو باشد.
جلیلپور در پاسخ به این سوال که نگرانی بابت برخورد فدراسیون کاراته به خاطر اظهارات خود ندارد، گفت: این اتفاقاتی است که در ماههای اخیر شنیده شده و بازیکنانی که به عنوان حریف تمرینی بازیکنان ملیپوش در اردوی تیم ملی حضور داشتند، مربی مرد را در اردوی تیم ملی مشاهده کردند. مدیریت قوی هرگز نباید در خصوص چنین مسئلهای لاپوشانی و چیزی را مخفی کند.
وی در پاسخ به این سوال که شاید عدم اطلاع رسانی در خصوص حضور مربی مرد در اردوی تیم ملی کاراته به خاطر منع فعالیت مربیان مرد در تیمهای بانوان است، گفت: در خیلی رشتهها مربی مرد داریم و هیچ کتمانی نیز صورت نمیگیرد. ورزش کاراته با حجاب انجام میشود و داوران مرد قضاوت مسابقات را برعهده دارند. با این موضوع مشکلی ندارم اما با عدم شفافیت در خصوص اعلام این موضوع مشکل دارم.چرا باید سرپرست و نایب رئیس بانوان فدراسیون کاراته به خاطر مبلغ پول ناچیز در مسابقات سمنان حضور داشته باشند و در اردوی تیم ملی نباشند.
مربی سابق تیم ملی کاراته بانوان تصریح کرد: وقتی نایب رئیس، مربی و سرپرست در تیم ملی حضور دارند و مسئولیتی را قبول کردند، نباید در اردوی تیم ملی حاضر میشدند. با حضور مربی مرد مخالف نیستم اما باید این افراد در اردوی تیم ملی حضور داشتند و نظارت میکردند. سرمربی تیم ملی بانوان تنها یک روز در اردو نبوده اما بقیه نفرات اصلا در اردوی حضور نداشتند. لباس بانوان کاراته کاملا پوشیده است و سالهای سال است داوران مرد برای ما قضاوت میکنند اما نباید عدم شفافیت در این خصوص وجود داشته باشد.
وی در خصوص اینکه گفته می شود افسانه باقری نقشی به عنوان نایب رئیس بانوان فدراسیون کاراته در تصمیم گیریها ندارد، گفت: با تمام احترامی که برای افسانه باقری قائل هستم و سالهای سال است ایشان را میشناسم، اما متاسفانه ایشان حتی وجهه فنی خود را از دست داده و تنها به عنوان کسی که یک پست در اختیار دارد در فدراسیون حضور دارد. باقری هیچ نقشی در تصمیمگیریها ندارد و تنها صحبتهایی که به او دیکته میشود را مطرح میکند.
مربی سابق تیم ملی کاراته بانوان در ردههای پایه عنوان کرد: برنامهریزی در فدراسیون کاراته به گونهای است که جلسات در زمانی برگزار میشود که باقری در فدراسیون حضور ندارد و به کادرفنی نیز گفته شده که او از دانش فنی برخوردار نیست.
جلیلپور در خصوص وضعیت مدیریت فدراسیون کاراته گفت: برای مدیریت سازمانهای ورزشی نیاز به انعطاف، فرهنگ بالا، دانش، علم و حضور در ورزش است که متاسفانه برخی مدیران حوزه ورزش مناسب وزارت صنعت و معدن هستند. شنیدم که برخی روسای فدراسیون ها به دنبال افزایش سنوات بازنشستگی خود هستند تا در فدراسیون کاراته باقی بمانند اما باید بدانند اگر سوابق درخشانی در فدراسیون کاراته دارند پیشنهادی بهتری نیز به آنها ارائه خواهد شد. دلیل اصرار آنها برای باقی ماندن در فدراسیون کاراته را نمیدانم. اینکه ما از منابع انسانی خود که گرانترین سرمایه هر سازمانی هستند به عنوان ابزاری برای رسیدن به منافع شخصی نگاه کنیم اصلا درست نیست. بارها من در ساعات اداری به فدراسیون کاراته مراجعه کردم و با وجود حضور ارباب و رجوع خیلی از مسئولان خوا بودند و نمازخانه را به عنوان محل عبادت به خوابگاه تبدیل کرده بودند و این اصلا مناسب نیست.
جلیلپور عنوان کرد: همیشه برای تیم ملی کاراته بانوان آرزوی موفقیت و مانند خود اعضای تیم ملی قبل از مسابقات این تیم استرس داشتم. برای همکاران و بازیکنان تیم ملی نیز آرزوی موفقیت دارم اما به خاطر تشنجهای ماههای اخیر اردوی تیم ملی چندان به این تیم خوشبین نیستم. مسئولان فدراسیون نیز هر کدام در تلاش هستند تا افکار خودشان را وارد تیم کنند.