دبی شهر مریخی می‌سازد

 شهر دبی در امارات متحده عربی، طی چند دهه گذشته به یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگری جهان تبدیل شده است. برخی از بزرگ‌ترین و جالب‌توجه‌ترین سازه‌های سیاره‌ی ما در این کویر بنا شده‌اند. از بلندترین برج جهان تا جزیره و پیست اسکی مصنوعی و هم‌اکنون مقامات امارات متحده عربی، برای ساخت یک شهر مریخی به وسعت حدود ۲ میلیون متر مربع (۹.۱ میلیون فوت مربع) در حال برنامه‌ریزی هستند. این شهر که شهر علمی مریخ (Mars Science City) نام خواهد گرفت، آزمایشگاه‌های مختلفی را در خود جای خواهد داد که شرایط مریخ را شبیه‌سازی می‌کنند. گروه سازنده این شهر، در نظر دارند که در ساخت این شهر مریخی از تکنیک‌های چاپ سه‌بعدی و عایق‌های مخصوص پرتوهای کیهانی و حرارتی برای شبیه‌سازی محیط ناسازگار و دشوار سیاره‌ی سرخ بهره ببرند.

شهر علمی مریخ در دبی

دانشمندان از این آزمایشگاه‌ها برای تحقیقات روی فناوری‌هایی استفاده می‌کنند که می‌توانند برای انسان‌های مریخی آینده در کلونی مریخ غذا، آب و انرژی فراهم کنند. علاوه بر آزمایشگاه‌ها، شهر مریخی دبی، موزه‌ای در خود جای می‌دهد که برخی از بزرگ‌ترین دستاوردهای فضایی انسان در آن به نمایش گذاشته می‌شوند. مطمئنا شهر علمی مریخ، از آن دست پروژه‌های مورد علاقه سرهنگ باز آلدرین خواهد بود. باز آلدرین که دومین فرد پس از نیل آرمسترانگ است که روی ماه قدم گذاشته، طی سال‌های اخیر، پروژه‌های زیادی را برای ترویج اکتشافات فضایی و تشویق جوانان به فضا انجام داده است. به این ترتیب، شهر مریخی دبی هم می‌تواند به محلی برای گردشگران فضایی (مجازی) و دیگر علاقه‌مندان به فضا از جمله کودکان و نوجوانان تبدیل شود.

شهر علمی مریخ در دبی، به بهترین نحو ممکن شرایط مریخ را برای انسان شبیه‌سازی می‌کند

مقامات امارات متحده عربی اعلام کرده‌اند که پس از بازگشایی این شهر، برنامه‌ای برای اقامت یک ساله آزمایشی در این سکونت‌گاه مریخی خواهند داشت تا شرایط زندگی در مریخ را به بهترین نحو ممکن، برای انسان شبیه‌سازی کنند. همان‌طور که می‌دانید، چنین شرایطی معمولا در آزمایش‌های آنالوگ شبیه‌سازی مریخ در برخی نواحی دور افتاده و ناسازگار زمینی از جمله هاوایی و نواحی قطبی همچون جزایر دور افتاده کانادا انجام می‌گیرند.  به گفته مقامات، دبی حدود ۱۴۰ میلیون دلار برای ساخت این شهر مصنوعی هزینه خواهد کرد.

کاوشگر وویجر ۲ به لبه منظومه شمسی نزدیک‌تر شد
مشاهده

مریخ در دبی

شیخ محمد بن راشد المکتوم نخست وزیر امارات متحده عربی می‌گوید:

امارات متحده عربی تلاش می‌کند که پایه‌گذار تلاش‌های بین‌المللی برای توسعه فناوری‌هایی باشد که به سود انسان هستند و می‌توانند اساسی برای آینده‌ای بهتر ویژه‌ی نسل‌های آتی فراهم کنند. می‌خواهیم شور و شوقی را ترویج دهیم که امارات متحده عربی را به پیشگامی در عرصه‌ی علم تبدیل کند، زندگی روی زمین را بهبود ببخشد و راهکارهای نوآورانه‌ای برای بسیاری از چالش‌های جهانی پیش روی ما قرار دهد.

امارات متحده عربی هنوز زمان مشخصی برای شروع عملیات ساخت و ساز پروژه خود اعلام نکرده است. اما به گفته‌ی مقامات اماراتی، ساخت این شهر در راستای طرح «مریخ ۲۱۱۷» خواهد بود. طرح جاه‌طلبانه‌ای که قرار است، طی ۱۰۰ سال آینده، ۶۰ هزار نفر را در یک کلونی در سیاره‌ی سرخ جای دهد.