نامرئی شدن، دیگر تنها یک رویا نیست. پژوهشگران دستگاهی ساخته‌اند که با استفاده از بازتاب امواج نور، یک جسم را از تمام زوایا نامرئی می‌کند.

پژوهشگران موسسه‌ی ملی پژوهش‌های علمی مونترال (INRS)، مقاله‌ای در ژورنال Optica منتشر کرده‌اند که حاوی اطلاعات جزئی در مورد یک رویکرد جدید برای تولید پوشش نامرئی‌کننده است.

دستگاه آن‌ها، پوشش نامرئی‌کننده‌ی طیفی نام دارد. این پوشش، اولین وسیله‌ای است که با دستکاری رنگ (یا فرکانس) امواج نوری که با یک جسم در تعامل هستند، آن را نامرئی می‌کند. خوزه آزانا، نویسنده‌ی مقاله در یک بیانیه‌ی خبری گفت:

نتیجه‌ی کار ما، نشان‌دهنده‌ی یک پیشرفت بزرگ در تلاش برای تولید وسیله‌ای نامرئی‌کننده است.

invisibility cloak

برای فهمیدن روش کار این دستگاه باید قدم‌به‌قدم پیش رویم؛ با مسئله‌ی نور شروع می‌کنیم. مفهومی به‌نام طیف الکترومغناطیسی وجود دارد. این مفهوم شامل تمام فرکانس‌های مختلف تابش الکترومغناطیسی است که نوعی ازانرژی محسوب می‌شود. اشعه‌ی ایکس، اشعه‌ی گاما و رادار، همه در این طیف قرار می‌گیرند.

کسی نمی‌تواند اشعه‌ی ایکس را ببیند؛ اما چشم‌ها قادر به دیدن طیف کوچکی از فرکانس‌ها در طیف الکترومغناطیسی هستند. به این نور، نور قابل مشاهده یا نور مرئی می‌گوییم. همان‌طور که قبلا اشاره شد، این محدوده‌ای از نورها است که ما تحت عنوان رنگ‌ها رویت می‌کنیم؛ بنفش در یک سر طیف و قرمز در انتهای آن قرار دارد. برخی منابع نور دارای بیش از یک فرکانس مشخص هستند. به این منابع، منابع پهنای باند گسترده یا برودباند می‌گوییم و نور خورشید نیز یک نمونه از آن است.

invisibility cloak

 

گذشته و آینده تحولات صدای انسان از نگاه یک دانشمند
مشاهده