اسپیس ایکس تا سال 2018 اولین فضاپیمای خود را به مریخ ارسال می‌کند

اسپیس ایکس امروز اعلام کرد که در نظر دارد تا سال ۲۰۱۸ اولین فضاپیمای دراگون را به مریخ ارسال کند. ارسال فضاپیما به مریخ را باید قدمی دیگر در مسیر رسیدن به هدف ایلان ماسک برای ارسال انسان و کلونی سازی در سیاره‌ی سرخ بدانیم. اسپیس ایکس جزئیات ارسال فضاپیما به مریخ ار قبیل تعداد در نظر گرفته شده را اعلام نکرده، از این‌رو باید در انتظار انتشار جزئیات مرحله‌ی بعدی برنامه‌ی اسپیس ایکس برای نزدیک شدن به سیاره‌ی سرخ باشیم. اسپیس ایکس با انتشار توییتی به این موضوع اشاره کرده که فضاپیمای دراگون روی موشک‌های فالکون سنگین این کمپانی قرار گرفته و به سوی مریخ راهی خواهند شد. راکت‌های Falcon Heavy را باید نسخه ی بزرگ‌تری از موشک‌های فالکون ۹ بدانیم که این کمپانی در سال‌های اخیر آزمایش‌هایی را با آن‌ها به انجام رسانده است. اسپیس ایکس درصدد آن است تا در اولین قدم نحوه‌ی نشاندن کپسول‌های سنگین وزن دراگون را روی کره‌ی مریخ آزمایش کند؛ در صورت موفقیت اسپیس ایکس، ایلان ماسک و همراهانش در این کمپانی اولین‌ کمپانی خصوصی خواهند بود که موفق به فرود آوردن یک فضاپیما روی سیاره‌ی سرخ شده‌اند.

اسپیس ایکس نسخه‌ی بهبود یافته‌ای از کپسول دراگون را که اصطلاحا Red Dragon نام دارد، راهی مریخ خواهد کرد

اسپیس ایکس نسخه‌ی بهبود یافته‌ای از کپسول دراگون را که اصطلاحا Red Dragon نام دارد، راهی مریخ خواهد کرد. کپسول دراگون در طول ماموریت‌های متعدد اسپیس ایکس، برای ارسال و حمل مایحتاج ایستگاه بین المللی فضایی مورد استفاده قرار گرفته است. کپسول دراگون قرمز از وجود هشت موتور SuperDraco بهره می‌برد که امکان نشستن روی سطوح سخت را برای این فضاپیما ممکن می‌کند. روش مورد استفاده برای نشاندن این فضاپیما با استفاده از این هشت موتور، اصطلاحا فرود دفعی نامیده می‌شود. این موتور‌ها زمانی که دراگون قرمز با سرعت بسیار بالا به سمت سطح مریخ در حرکت باشند، در مسافت نزدیک روشن شده و باکاهش سرعت این فضاپیما، امکان نشست کنترل شده را در اختیار کنترلرهای این فضاپیما قرار خواهد داد. فرآیند فرود دراگون را باید شبیه به فرود آوردن موشک‌های فالکون این کمپانی خواند که اخیرا با موفقیت برای نشاندن روی سکوی شناور همراه بوده است.

بزرگ‌ترین مزرعه بادی فراساحلی جهان در انگلستان ساخته می‌شود
مشاهده

کپسول دراگون اسپیس ایکس

سیستم فرود دفعی بهینه‌ترین روشی است که با استفاده از آن می‌توان فضاپیماهایی با وزن و حجم بزرگ را روی سطح مریخ فرود آورد، البته شاید در ظاهر این سیستم ساده به نظر برسد، اما پیچیدگی آن به اندازه‌ای است که هنوز متخصصان ناسا موفق به عملی کردن آن نشده‌اند. فضاپیماهایی که به سمت زمین حرکت می‌کنند، به لطف هوای فشرده در جو زمین و با استفاده از اصطکاک ایجاد شده، سرعت خود را کاهش می‌دهند، اما جو مریخ، یک هزارم فشار جو زمین را دارا است، از این‌رو اصطکاک کمتر بوده و از این‌رو احتمال برخورد با سطح مریخ وجود دارد. متخصصان ناسا موفق شده‌اند روشی پیدا کنند که با استفاده از آن تنها می‌توان سخت‌افزاری به وزن یک تن را روی مریخ نشاند. آژانس فضایی ایالات متحده‌ی آمریکا در تلاش است تا روش‌های بهتری را برای فرود آوردن حجم زیادی از سخت‌افزار روی کره‌ی مریخ پیدا کند. ناسا در سال ۲۰۱۴ با انجام آزمایشاتی روی دراگون، تایید کرد که با روش استفاده شده در این کپسول، می‌توان روی کره‌ی مریخ فرود آمد.ناسا حتی پیشنهاد داده که دراگون قرمز می‌تواند نمونه‌های از سطح مریخ را برداشته و با خود به سطح زمین بیاورد.

ارسال فضاپیمای دراگون قرمز را باید مرحله‌ی مهمی در آینده‌ی کلونی سازی در مریخ بدانیم، چراکه قبل از ارسال انسان به سیاره‌ی سرخ، باید با استفاده از استقرار سخت‌افزار مورد نیاز، محیط برای زندگی انسان آماده شود. با توجه به نیاز برای پیاده‌سازی پیش نیازهای زندگی و کلونی سازی انسان، وجود فضاپیماهایی نظیر دراگون برای صنعت فضانوردی امری ضروری است. براساس اطلاعات ارائه شده، ایلان ماسک برنامه‌ی کلونی سازی خود در مریخ را سپتامبر سال جاری طی کنفرانس هوا و فضا در گوآدالاخارای مکزیک، رونمایی می‌کند.

علوم باغبانی
مشاهده

موشک Falcon Heavy

البته هنوز راه درازی تا استفاده از این کپسول دراگون قرمز و همچنین موشک فالکون سنگینی که اسپیس ایکس در حال توسعه‌ی آن است، باقی مانده. موتور‌های SuperDraco هنوز آزمایش خود را در زمان فرود دراگون پس نداده‌اند. همچنین باید آزمایش موشک فالکون سنگین را نیز به فرایند آزمایش اضافه کرد. اسپیس ایکس اعلام کرده که قرار است تا موشک فالکون سنگین خود را در نوامبر سال جاری برای اولین بار مورد آزمایش قرار دهد.

در صورتی که اسپیس ایکس موفق به فرود دراگون قرمز روی مریخ شود، سنگین‌ترین محموله ارسال شده به مریخ را روی این سیاره نشانده است. ناسا کاوشگر کنجکاوی را با وزن ۹۰۰ کیلوگرم روی مریخ نشاند، اما انتظار می‌رود وزن دراگون بیش از ۵ تا ۱۰ برابر کنجکاوی باشد.

ناسا به عنوان سازمان فضایی ایالات متحده‌ی آمریکا در نظر دارد تا در سال ۲۰۳۰ اقدام به ارسال انسان به مریخ کند، اما شاید تا آن زمان، اسپیس ایکس، تجهیزاتی شبیه به فیلم مریخی را روی این کره‌ فرود آورده و اقدامات برای کلونی سازی روی مریخ را آغاز کرده باشد.

نظر شما در این خصوص چیست؟