بی‌ام‌و خط تولید کارخانه‌ی رگنسبورگ را در شبیه‌ساز آمنی‌ورس پیاده‌سازی کرده است تا تولید قطعات خودرو را با دقت شبیه‌سازی کند. شبیه‌ساز بی‌ام‌و تصاویری ایجاد می‌کند که به طرز حیرت‌انگیزی واقع‌گرایانه هستند.بی‌ام‌و (BMW) برنامه دارد ساخت پیشرانه برای خودروهای برقی را در کارخانه‌ی بزرگی که در رگنسبورگِ باواریا واقع شده است، تا پایان سال جاری میلادی آغاز کند. پیش از اینکه قطعات جدید از دل خط تولید این کارخانه‌ی بی‌ام‌و بیرون بیایند، کل فرایند تولید در نسخه‌ی مجازی کارخانه و با جزئیاتی انجام می‌شود که به شکل خیره‌کننده‌ای واقع‌گرایانه به‌ نظر می‌رسند.

آن‌طور که وایرد می‌نویسد، شبیه‌ساز بی‌ام‌و به مدیران شرکت امکان می‌دهد با جزئیات بسیار بیشتر از قبل، روند تولید را برنامه‌ریزی کنند. مارکس گرونایزل، رهبر استراتژی تولید بی‌ام‌و، می‌گوید: «ما اکنون دوقلوی دیجیتال بی‌نقصی از تولیدِ بلادرنگمان داریم.»

این شبیه‌ساز بخشی از برنامه‌ی بزرگ بی‌ام‌و برای استفاده‌ی بیشتر از هوش مصنوعی در فرایند تولید خودرو است. گرونایزل می‌گوید الگوریتم‌های یادگیری ماشین می‌توانند ربات‌های مشغول انجام مانورهای پیچیده را شبیه‌سازی کنند تا بهینه‌ترین فرایند تولید پیدا شود. در گذر زمان، بی‌ام‌و قصد دارد با استفاده از شبیه‌ساز جدیدش، به ربات‌ها آموزش بدهد کارهای پیچیده را به‌خوبی انجام بدهند.

بی‌ام‌و: اکنون دوقلوی دیجیتال بی‌نقصی از کارخانه‌ی رگنسبورگ داریم
بی‌ام‌و از یک پلتفرم نرم‌افزاری با عنوان آمنی‌ورس (Omniverse) استفاده کرده که توسط انویدیا توسعه داده شده است. بی‌ام‌و با استفاده از آمنی‌ورس خط تولید کارخانه‌ی رگنسبورگ را در دنیایی مجازی ایجاد کرده است.

سال گذشته‌ی میلادی، بی‌ام‌و گفت مشغول استفاده از پلتفرم هوش مصنوعی انویدیا با نام Isaac است تا ربات‌ها را برای انجام یک ‌سری وظایف مشخص جدید تعلیم بدهد. گرونایزل می‌گوید: «بسیار اطمینان دارم که در آینده می‌توانیم ربات جدیدی را در این تأسیسات قرار دهیم و به آن بگوییم برای پیدا کردن بهترین روش تولیدی با دیگر ربات‌ها صحبت کند.»

کوشش دانشمندان برای تولید داروهای ضدسرطان به کمک مخمر
مشاهده

شرکت‌های تولیدی مدتی است از نرم‌افزار شبیه‌ساز برای اصلاح و تقویت کردن خطوط تولیدی خود استفاده می‌کنند. نرم‌افزارهای زیادی نیز در این حوزه طراحی شده‌اند؛ اما آمنی‌ورس انویدیا مزیت بزرگی نسبت ‌به بقیه دارد. آمنی‌ورس امکان شبیه‌سازی کل فرایند تولید را با جزئیاتی که بسیار واقع‌گرایانه به ‌نظر می‌رسند و مواردی مثل تأثیرات جاذبه‌ی زمین را شامل می‌شوند، فراهم می‌کند. در شبیه‌ساز انویدیا امکان استفاده از انواع مواد اولیه نیز وجود دارد.

می‌توان تک‌تک بخش‌های فرایند تولید از آغاز تا انتها را بر بستر آمنی‌ورس پیاده‌سازی کرد. به ‌لطف این شبیه‌ساز می‌توان فهمید اعمال تغییر روی هر بخش از فرایند تولید چگونه روی بخش‌‌های دیگر اثر می‌گذارد. ایجاد محیط مجازی پیچیده‌تر کار ساده‌تری است؛ زیرا می‌توان مدل‌های متنوع سه‌بعدی را وارد شبیه‌ساز کرد. آمنی‌ورس از فرمت استانداردی برای فایل‌ها استفاده می‌کند که با چندین پکیج طراحی متکی ‌بر کامپیوتر سازگار است.است؛ زیرا می‌توان مدل‌های متنوع سه‌بعدی را وارد شبیه‌ساز کرد. آمنی‌ورس از فرمت استانداردی برای فایل‌ها استفاده می‌کند که با چندین پکیج طراحی متکی ‌بر کامپیوتر سازگار است.نرم‌افزار آمنی‌ورس همچنین می‌تواند آواتار افرادی که در خط تولید مشغول به کارند و قطعات و ابزارهای مختلف را در دست گرفته‌اند یا مشغول مونتاژ قطعات هستند شبیه‌سازی کند تا بهترین روش تولیدی را بیاید و مشکلات ارگونومیک را به حداقل برساند. گرونایزل می‌گوید شبیه‌ساز آمنی‌ورس ممکن است حتی باعث شود تعداد کمتری از کارکنان، کارِ مشخصی را کامل کنند.

ریچارد کریس، مدیرکل آمنی‌ورس در انویدیا، می‌گوید: «ما نحوه‌ی جابه‌جایی مردم در داخل کارخانه را با استفاده از هوش مصنوعی شبیه‌سازی می‌کنیم.» کریس پروژه‌ی مورد بحث را «یکی از پیچیده‌ترین شبیه‌سازی‌های تاریخ» خطاب می‌کند.علاقه‌ی فعالان صنعت به استفاده از هوش مصنوعی برای کنترل کردن ربات‌ها و دیگر ماشین‌های صنعتی رفته‌رفته افزایش پیدا می‌کند. شماری از استارتاپ‌ها که از پیشرفت‌های اخیر هوش مصنوعی انگیزه‌ی زیادی گرفته‌اند، در تلاش‌اند به ربات‌های موجود در شبیه‌سازی تعلیم دهند که چگونه وظایف بسیار مشکلی را نظیر گرفتن اشیائی که شکل هندسی نامنظمی دارند، انجام دهند.

سفر به انتهای منظومه شمسی؛ رویارویی نیوهورایزنز با آلتیما تولی
مشاهده

فناوری‌های روز در نهایت ممکن است بتوانند بخش اعظم کارهای حوزه‌ی تجارت الکترونیک و لجستیک را خودکار کنند. در این نوع سیستم‌ها عموماً از رویکردی در هوش مصنوعی تحت عنوان یادگیری تقویتی استفاده می‌شود. در این تکنیک، الگوریتم‌ها آزمون‌های مختلفی انجام می‌دهند و به‌صورت خودکار چیزهای جدیدی یاد می‌گیرند تا به هدف مشخصی که برای آن‌ها تعیین شده است دست پیدا کنند.

جن سون هوانگ، مدیرعامل انویدیا، چند شب پیش در جریان برگزاری کنفرانس GTC 2021 که با اخبار مهمی مثل ورود تیم سبز به بازار پردازنده‌ی مرکزی دیتاسنتر همراه بود، مباحثی درباره‌ی استفاده‌ی انویدیا از نرم‌افزار آمنی‌ورس مطرح کرد. انویدیا در ابتدا تراشه‌ی گرافیکی برای گیمرها می‌ساخت، اما امروزه دامنه‌ی فعالیت‌های خود را بسیار گسترش داده و در حوزه‌ی هوش مصنوعی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. تخصص انویدیا در هوش مصنوعی باعث شده است این شرکت در دیگر صنایعی که به این فناوری وابستگی دارند (مثل خودرو و تصویربرداری پزشکی) نیز وارد شود.