آذربایجان غربی نیازمند سرمایهگذاری فوری و جهادی است
بنیاد مستضعفان بهعنوان موسسهای غیردولتی که جزو بزرگترین مؤسسات اقتصادی کشور به شمار میآید نقشی غیرقابل کتمان در محرومیتزدایی از مناطق مختلف کشور دارد.
افزایش و تقویت سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی با توانمندسازی اجتماعی، رشد بهرهوری در قالب انجام پروژههای مختلف سرمایه گذاری اقتصادی جزو اهداف اعلام شده این بنیاد است که هم اینک در اقصی نقاط کشور در حال اجراست.
بنیاد مستضعفان به اقتضای نامگذاری های سالانه از سوی رهبر معظم انقلاب سلسله فعالیتهایی را نیز آغاز میکند که از جمله آن حرکت در مسیر تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
این بنیاد نقش خادمی در کاهش محرومیتهای مادی، اجتماعی و فرهنگی مستضعفان و توانمندسازی اجتماعی برای خود قائل بوده و همزمان نقش جهادگری نیز در بهرهبرداری از سرمایههای انسانی و مادی برای اثر بخشی و رشد پایدار در عرصههای علمی و فرهنگی برای خود تعریف کرده است.
بنیاد مستضعفان در شهرهای محروم آذربایجان غربی سرمایهگذاری کند
در این میان اصلیترین هدف این بنیاد کمک به رفع استضعاف و محرومیت مناطق محروم و افزایش توانمندی برای ارتقای سطح زندگی مادی، معنوی و فرهنگی مستضعفان و محرومان جامعه است بنابراین استانهای کم برخورداری همچون آذربایجان غربی به دلیل درآمد پایین مردمان آن که در رتبه 27 کشور قرار دارند از این بنیاد ویژه است.
مثلاً مردم شهرهای محرومی همچون چالدران، پلدشت، پیرانشهر، اشنویه و سردشت از بنیاد علوی به عنوان بازوی بنیاد مستضعفان انتظار دارند تا در حل مشکلات اشتغال و ازدواج در این شهرها اقدامات ویژهای انجام دهد.
چند سال پیش مسئولان بنیاد علوی راهکارهای رفع محرومیت، تقویت و توانافزایی خانوارهای شهری و روستایی در شهرستان چالدران را بررسی کردند و در پی آن یک مدرسه شبانهروزی بنام شهید رجایی، مرکز جامع خدمات سلامت شهر آواجیق و طرح اجرای صندوقهای اعتباری محلی پیشرفت و آبادانی روستاها به انجام رسید.
ضرورت توجه بنیاد مستضعفان به محرومیتهای دومین شهر محروم ایران
اما روشن است که شهرستان چالدران که بعضاً به عنوان دومین شهر محروم کشور از آن یاد میشود به سرمایهگذاریهایی بسیار فراتر از این نیاز دارد.
در کمتر از یک ماه رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی دو سفر به آذربایجان غربی داشته که در جای خود کار قابلتقدیری است، محمد سعیدی کیا در سفر اخیر خود به این استان در دیدارهای جداگانه که با اعضای شورای اسلامی و دهیاران بخش آواجیق و اهالی روستای ساری اوجاق داشت صراحتاً مأموریت بنیاد مستضعفان را رفع محرومیت از مناطق کم برخورداری همچون چالدران برشمرد.
به گفته وی طرح آبادانی و پیشرفت بنیاد علوی در شهرستان چالدران بعد از نتایج موفق آن در شهرستان قلعه گنج از توابع استان کرمان به عنوان دومین شهرستان در حال اجرا است و در این طرح با استفاده از مشارکتهای مردمی و اهالی منطقه در قالب پروژههای عمرانی، اجتماعی و اقتصادی توسط بنیاد علوی اجرا میشود.
سرمایهگذاری فوری و جهادی مورد نیاز در آذربایجان غربی
رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در این سفر به منظور کمک به اجرای طرحهای زیربنایی بخش آواجیق در قالب طرح مشارکتی با تأمین 75 درصد منابع اعتباری مورد نیاز از محل اعتبارات بنیاد علوی موافقت کرد.
اما عمق عقبماندگی در شهرهای مرزی و روستاهای تابعه آنها در آذربایجان غربی چنان است که سرمایهگذاری فوری و جهادی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی را طلب میکند.
سرمایه گذاریهای مورد مطالبه مردم از احداث مدارس روستایی و شهری با هدف حذف مدارس فرسوده و کانکسی تا احداث واحدهای بزرگ صنعتی بهویژه در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی و دامپروری را شامل میشود.