یکی از مهم‌ترین دلایلی که هنوز کامپیوترهایی که عملکردشان شبیه به مغز انسان است، پایشان را از آزمایشگاه‌ها فراتر نگذاشته‌اند، این است که به انرژی بسیاری زیادی نیاز دارند. در واقع مصرف انرژی زیاد یکی از بزرگ‌ترین موانع ساخت یک کامپیوتر با قدرت‌ها و توانایی‌های مغز است. سیانپس‌های مصنوعی مورد نیاز برای چنین کامپیوترهایی بسیار بیشتر از سیناپس‌های طبیعی انرژی مصرف می‌کنند. اما خوشبختانه ساخت سیناپس‌هایی که مصرف انرژی‌شان به سیناپس‌های طبیعی نزدیک باشد، دیگر صرفا یک رویای دست نیافتنی نیست.

محققان سیناپس‌های نانوسیمی ساخته‌اند که تنها ۱.۲۳ فمتوژول انرژی مصرف می‌کنند. برای مقایسه بهتر است بدانید که یک نورون واقعی ۱۰ فمتوژول انرژی مصرف می‌کند. فمتوژول واحدی از انرژی و معادل ۱۰ به توان منفی ۱۵ ژول است. یعنی ۱ به روی ۱۰ به‌ توان ۱۵.

هنوز قبل از اینکه این سیناپس‌ها بتوانند به طور عملی مورد استفاده قرار گیرد باید تحقیقات زیادی انجام شود. دانشمندان می‌خواهند ضخامت این نانو‌سیم‌ها را از ۲۰۰ نانومتر به چند ده نانومتر کاهش دهند. برای ساخت چنین ساختارهایی که شباهت زیادی به مغز واقعی دارند، به تکنیک‌های جدیدی در پرینت سه بعدی نیاز داریم. در هر صورت، ایده‌ی کامپیوترهایی که پیچیدگی‌شان در حد مغز است، بسیار واقع‌گرایانه‌تر شده. این تیم می‌گوید چنین کامپیوترهایی می‌توانند در هر چیزی از ربات‌های هوشمندتر و ماشین‌های خودران گرفته تا تکنولوژی‌های پیشرفته‌ی تشخیص بیماری به کار بروند.

یک بررسی جامع: زمینی‌سازی مریخ با تکنولوژی فعلی ممکن نیست
مشاهده