دانشمندان موفق به شبیه سازی شرایط اقلیمی گیم آو ترونز شدند
زمستان در راه است...این خبر را تمام بینندگانی که سریال پرطرفدار گیم آو ترونز یا همان بازی تاج و تخت را دنبال میکنند، میدانند. حتی بعضی از آنها در خصوص دلایل این فصلهای عجیب در سرزمین اژدهایان، پادشاهان و ملکهها تئوریهایی مطرح میکنند. با این حال دانشمندان دانشگاههای بریستول، کاردیف و ساوتهمپتون یک گام جلوتر گذاشته و آب و هوای گیم آو ترونز را شبیهسازی کردهاند. نتایج نشان میدهند «دیوار» که سرزمین وستروس را در برابر وایت واکرها محافظت میکند، آب و هوایی شبیه به لاپلند دارد و کسترلی راک که مقر فرماندهی لنیسترها است، آب و هوایی شبیه به هوستون، تگزاس و چانگشای چین دارد.
مدل طراحیشده میتواند سرعت باد و جهت آن را پیشبینی کند. ضمن اینکه اتفاقاتی چون تسلط ناوگان آهنین خاندان گریجوی بر دریاها، مسیرهای احتمالی حملهی سه اژدهای دنریس از شهر اسوس و مسیرهای تجاری بین وستروس و شهرهای آزاد از طریق دریای باریک را توضیح میدهد. علاوه بر این، مدل پیشنهادی میتواند دمای مناطق تابستانی وایت واکرها را هم پیشبینی کند.
تمام نتایج این مدلسازی در یک مقالهی طنز توسط ساموئل تارلی! نوشته شده است. ساموئل یا همان سم، دوست صمیمی جان اسنو (از دیگر شخصیتهای کلیدی گیم آو ترونز) است که در سیتادل قصد استاد شدن دارد. سم در این مقاله نشان میدهد که وجود فصلهای طولانی میتواند به دلیل آشفتگی در محور چرخش زمین به دور خورشید باشد. وی همچنین موضوع گرمایش جهانی را مطرح میکند و آن را به افزایش انتشار غلظت دیاکسید کربن و متان در اتمسفر، ناشی از اژدهایان و آتشفشانهای شدید نسبت میدهد.
پروفسور دن لونت از دانشکدهی علوم جغرافیایی و مؤسسهی کابوت در دانشگاه بریستول، میگوید:
از آنجا که مدل های آب و هوایی، مبتنی بر فرآیندهای علمی بنیادی شکل گرفتهاند، نهتنها قادر به شبیهسازی آب و هوای زمین مدرن هستند، بلکه میتوانند بهراحتی برای شبیهسازی شرایط اقلیمی هر سیارهی دیگری، واقعی یا تخیلی به کار روند و موقعیتهای قارهای و عمق اقیانوسها را تخمین بزنند.
پروفسور کری لیر از دانشگاه کاردیف، میگوید:
هر چند این بررسی سرگرمکننده به نظر میرسد، اما جنبههای جدیتری هم دارد. شبیهسازی شرایط اقلیمی، بر مبنای مدلهای فیزیکی واقعی است که در هر دو آب و هوای سرد و گرم جواب میدهد. دانشمندان طی کار کردن روی پروژهی SWEET از تکنیکهای هیجانانگیز جدید برای بازسازی هوای فوقالعاده گرم گذشتهی زمین استفاده میکنند.
آنها از این اطلاعات برای آزمایش پیشرفتهترین مدلهای آب و هوایی در شرایط غلظت بالای دی اکسید کربن اتمسفر استفاده میکنند. چرا که تا پایان قرن حاضر انتظار میرود به چنین وضعیتی نزدیک شویم.
پروفسور گاوین فاستر از دانشگاه ساوتهمپتون، میگوید:
مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی نشان داده است که مدلهای آب و هوایی میتوانند انواع مختلف شرایط آب و هوایی از عصر یخبندان گذشته گرفته تا گرمای شدید دوران ائوسن ۵۰ میلیون سال قبل را شبیهسازی کند. ضمن اینکه این مدلها در شبیهسازی شرایط آب و هوایی آیندهی زمین هم کاربرد دارند.